Daarom Pieter Groen!

Voor brugklasleerlingen is de overgang van de lagere school naar de middelbare school soms groot. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich gelijk op zijn of haar gemak voelt. Daarom bieden wij:

Kleinschalige school

Onze school wordt als een kleinschalige en gezellige school ervaren door onze leerlingen. Dit benadrukken we nog eens door een apart deel van de school voor de onderbouw leerlingen met bijvoorbeeld een eigen ingang en kantine en aparte pauzes.

Goede persoonlijke begeleiding

Iedere leerling is anders en iedere leerling telt. Per klas is er een mentor die nauw contact houdt met ieder kind en zo een vinger aan de pols houdt. We kennen hierdoor onze leerlingen persoonlijk en kunnen uw kind daarom uitstekend begeleiden. Dat doen we in nauw overleg met u.

Grote betrokkenheid

Een goede samenwerking tussen school, ouders/verzorgers en leerlingen is onmisbaar. In die zin zijn we elkaars partners en moeten we altijd op elkaar kunnen rekenen. Alleen dán kunnen we samenwerken aan talent!

Talentontwikkeling

Leerlingen met bijzondere talenten krijgen bij Pieter Groen alle ruimte en faciliteiten. Of het nu gaat om onze sportklassen, muziek maken in ons unieke muziekpaviljoen, entreprenasium, tweetalig onderwijs of wetenschap via de Pieter Groen Academy. Wij ondersteunen iedere leerling het beste uit zichzelf te halen.

Leuke activiteiten

Naast de lessen is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning en cultuur. Zo bezoeken we toneelvoorstellingen, organiseren we projecten zoals dat van Edukans in Ghana en organiseren we samen met de leerlingen thema- schoolfeesten. Ook is er jaarlijks de fantastische gala-avond. Verder zijn er werkweken naar buitenlandse bestemmingen en gaan we op skiweek naar Oostenrijk.

Vooruitstrevend in technologie en ICT

Wij hebben de ambitie om als school voorop te lopen in Nederland op het gebied van ICT en technologie. Zo integreren wij veelvuldig online gastcolleges van prominente docenten, ondernemers, professoren en wetenschappers vanuit de hele wereld in onze lessen. Onze leerlingen werken in de onderbouw met Ipads en we hebben een uitgebreide mediatheek.

Faciliteren van brede ontwikkeling

We bieden onze leerlingen als jonge mensen een kansrijke basis voor hun toekomstige professionele en persoonlijke ontwikkeling. Een ontwikkeling, die bij hun mogelijkheden past en die hen in staat stelt te functioneren in een complexe maatschappij. Wij doen dit vanuit een christelijke identiteit.

Nadruk op respectvol samenzijn

We vinden het belangrijk om goed met elkaar, onze omgeving en onszelf om te gaan. Daarom hebben we voor docenten en leerlingen een gedragscode opgesteld met regels over onder andere goede sfeer, je houden aan afspraken en respect hebben voor je omgeving.