Homestay

Woensdagmiddag 16 augustus was het dan zover, de homestay met onze Japanse uitwisselingsstudent ging beginnen. We hebben hem (Takuma) opgehaald in het Lloyd hotel in Amsterdam, waar we eerst met iedereen kennis hebben gemaakt. Toen dat was afgelopen stapten we de auto in naar huis.

Eenmaal thuis aangekomen hebben we even rustig wat gedronken, appeltaart gegeten en verder kennisgemaakt, voor zover dat lukte met de taalbarrière. Daarna zijn we op de fiets gestapt naar strand, hij had aangegeven dat hij dat graag wilde doen. Wij verbaasden ons erover hoe goed hij het kon. We hebben op strand gegeten en later op de avond zijn we gaan vissen, ook dat wilde hij graag doen.

De volgende dag zijn we met meerdere gezinnen naar Madurodam en de pier in Scheveningen gegaan. Dit was erg gezellig en ook fijn dat de Japanners en de Nederlanders ook nog hun eigen taal konden spreken. Het was namelijk erg moeilijk om met elkaar te communiceren, aangezien ze bijna geen Engels spreken. Ze deden wel heel erg hun best en Google Translate heeft hierbij ook heel erg geholpen.

’s Avonds hebben we met zijn allen in het pannenkoekenhuis gegeten. Takuma gaf daarna aan dat hij nog niet moe was, helaas (wij wel), dus toen zijn we bij Jasmijn gaan tafeltennissen en sjoelen, dat vonden de Japanners erg leuk.

Vrijdagochtend hadden we een ontbijt op school en hebben we onze boeken opgehaald. Takuma was erg onder de indruk van de vele boeken, dat hebben ze bij hem op school niet zei hij.

Hierna zat de homestay er alweer op en hebben we ze terug naar Amsterdam gebracht, waar we met de Japanners nog een tweedaagse workshop hebben gevolgd.

De laatste dag kenden we elkaar allemaal wat beter en toen pas kwamen ze een beetje los. Japanners zijn erg bescheiden, dus het duurde wat langer. Dat was wel jammer, want het was alweer hun laatste dag.

Al met al heb ik, en ik hoop ook de Japanners, het heel erg naar mijn zin gehad. Ik kan niet wachten om in oktober naar Japan te gaan en iedereen weer te zien!

 

Mandy Varkevisser