Pieter Groen biedt uitstekend onderwijs aan mavo-, havo- en vwo-leerlingen. Wij doen dit op een mooie locatie in een mooi gebouw en met kleine klassen. Onze visie is dat wij er zijn voor onze leerlingen.

We bieden onze leerlingen niet alleen een leuke schooltijd, we leveren ook nog eens uitstekend opgeleide jongeren af. Dat doen wij concreet door:

Kleinschalige omgeving

Onze school wordt als een kleinschalige en gezellige school ervaren door onze leerlingen. De leerlingen van de onderbouw hebben een eigen aula, garderobe en fietsenstalling. Deze is gelegen aan de noordkant. Voor de bovenbouw is dit aan de zuidkant.

Goede persoonlijke begeleiding

Iedere leerling is anders en iedere leerling telt. Per klas is er een mentor die nauw contact houdt met ieder kind. We kennen onze leerlingen persoonlijk en kunnen uw kind daarom uitstekend begeleiden.

Grote onderlinge betrokkenheid tussen ouders, leerling en school

Een goede samenwerking tussen school, ouders/verzorgers en leerlingen is onmisbaar. In die zin zijn we elkaars partners en moeten we altijd op elkaar kunnen rekenen.

Talentontwikkeling

Leerlingen met bijzondere talenten krijgen bij Pieter Groen alle ruimte en faciliteiten. Of het nu gaat om onze sportklassen, Entreprenasium, Tweetalig onderwijs of wetenschap via de Pieter Groen Academy.

Hoog slagingspercentage!

Wij zijn er bijzonder trots op dat wij vaak de hoogste slagingspercentages in de regio hebben.
Schooljaar 2015-2016
vwo 92,3%
havo 91,5%
mavo 95,2%

Leuke activiteiten

Naast de lessen is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning en cultuur. Zo bezoeken we toneelvoorstellingen, zijn er werkweken naar buitenlandse bestemmingen en zetten wij ons in voor maatschappelijke doelen.

Vooruitstrevende positie in technologie en ICT

Wij beschikken over modern ingerichte lokalen en aansprekende ICT-leermiddelen. Onze leerlingen kunnen gebruik maken van een uitgebreide mediatheek. De onderbouw maakt gebruik van tablets.

Goede sfeer en respect

We bieden onze leerlingen als jonge mensen een kansrijke basis voor hun toekomstige professionele én persoonlijke ontwikkeling. Wij doen dit vanuit een christelijke identiteit.