071 - 402 42 01 (administratie) · 071 - 409 10 79 (ziekmeldingen)

.

Bloembollenactie voor Odessa

Vanuit een internationaal project hebben leerlingen van het Pieter Groen in Katwijk contact met leerlingen van ‘Odesa Gymnasium 5’, een middelbare school in Odessa (zuidwest Oekraïne). Sinds het begin van de oorlog krijgen de leerlingen in Odessa online onderwijs. Om ze een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd is er een sponsoractie gestart. Leerlingen uit verschillende klassen van Pieter Groen hebben voorafgaand aan Goede Vrijdag bloembollen verkocht voor de school in Odessa en voor een lokale stichting voor humanitaire hulp.

Mede dankzij De Jong lelies, die de 1.200 bloembollen gratis leverde, is er ruim 1.650 Euro opgehaald. Een van de docenten van de school in Odessa reageerde als volgt op de foto’s en video’s (met yell) van de bloembollenactie: ‘That is just amazing and increaibly touching! Thank you! Ook de leerlingen uit Odessa reageerden enthousiast. Met deze bloembollenactie geven we uitdrukking aan hoop, zoals het paasfeest een feest van hoop en nieuw leven is. Elke bloembol bevat nieuw leven en symboliseert een beetje hoop. We hopen dat als deze lelies uitkomen (liefst nog eerder) de oorlog voorbij is en Oekraïne, de medewerkers en de leerlingen van de school in Odessa in het bijzonder, weer tot bloei komen.

De leerlingen in Odessa vinden het leuk om contact te hebben met de leerlingen van Pieter Groen. Klik de link voor enkele persoonlijke video’s: Meet the pupils in Odessa

Geven zonder bloembollen te kopen kan nog steeds: scan de QR-code of klik op de volgende link om direct naar de doneerpagina te gaan.

Deze actie wordt gesponsord door De Jong Lelies en ‘All American Bowling’ in Noordwijkerhout.