071 - 402 42 01 (administratie) · 071 - 409 10 79 (ziekmeldingen)

.

Pieter Groen is tweede geworden bij het NK Cricket voor scholen met tweetalig onderwijs. Elf leerlingen uit klas twee deden mee aan dit toernooi, onder de bezielende leiding van (onze Engelstalige) docent en coach Bryant.  

Cricket is in Nederland niet zo bekend, maar na voetbal wel de meest beoefende sport ter wereld. De Nationale finale Cricket Challenge 2021-2022, zoals het toernooi officieel heet, is georganiseerd door Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs. Onder het mom: internationalisering meer is dan alleen Engels spreken.

Cricket gaat niet alleen om winnen

Pieter Groen biedt tweetalig onderwijs voor mavo, havo en vwo. Niet alleen om leerlingen goed Engels te leren spreken, maar juist om hen meer van de wereld mee te geven. “Tenslotte is de wereld groter dan Katwijk”, zegt coach Bryant. Vanuit die missie is de school aangesloten bij Nuffic. Toen Bryant hoorde van de Cricket Challenge, was hij meteen enthousiast. “Cricket is een gentleman’s game, waarbij het niet alleen gaat om winnen maar juist ook om hoe je je opstelt op het veld. Nuffic heeft hier goed op ingespeeld, want er werd ook een spirit of cricket award uitgereikt.”

Complimenten van de Nederlandse Cricketbond

Coach Bryant scoutte voor het toernooi elf leerlingen van Pieter Groen, waaronder Fleur en Heavenly. Zij reageerden in eerste instantie wat terughoudend op de uitnodiging, omdat ze de sport helemaal niet kenden. Maar het enthousiasme van coach Bryant trok ze toch over de streep. “Het was zo gaaf om hun groei te zien”, vertelt de coach. “Cricket is een technische sport en alle elf leerlingen groeiden, tijdens het trainen en het toernooi, als speler. Ze kregen zelfs de complimenten van de Nederlandse Cricketbond.”

Supertrots

Na de overtuigende winst in de regionale finale op 25 mei speelde Pieter Groen op donderdag 9 juni de finale van de Cricket Challenge. Van hun tien (!) wedstrijden verloren ze alleen hun laatste, de finale. “Maar spelers van dat andere team zitten al op honkbal en hebben zelfs van tevoren zelfs nog een cricket-clinic gevolgd”, vertelt Heavenly. “Ik ben dus echt supertrots dat wij als team tweede zijn geworden, want we waren gewoon echt goed.”