071 - 402 42 01 (administratie) · 071 - 409 10 79 (ziekmeldingen)

.

Maandag 8 augustus 2022 hebben wij het verdrietige bericht ontvangen dat onze collega Jan Zwaan op 67 jarige leeftijd is overleden. Jan kunnen we met recht één van onze iconen noemen; een vast gezicht binnen onze school die menig Katwijker les heeft gegeven. Wij moeten zijn ‘Hé klant’ in de gangen nu voor altijd missen.   

Jan heeft meer dan 30 jaar gewerkt op Pieter Groen als docent biologie. Hij was een echte vakman en deelde zijn kennis en enthousiasme over zijn vak graag met leerlingen en collega’s. Jan wilde zijn leerlingen leren kennen en zorgde er ook voor dat er veel gelachen werd, zowel in de lessen als erbuiten. Veel leerlingen waren blij als zij zagen dat zij meneer Zwaan voor biologie op het rooster hadden staan. Vorig jaar is hij met pensioen gegaan en hebben wij zijn leerlingen gevraagd naar hun leukste herinneringen:

‘Fantastisch zag er nooit echt zo tegen op als bij andere vakken, kon goede orde houden en was echt een aardige docent ben blij dat ik u 3 jaar als docent heb gehad’

 ‘Hij noemt je meestal bij je achternaam omdat hij je voornaam dan even vergeten is’

 ‘De “Hé Vrienden!” Als we voor de deur stonden te wachten totdat de les begon’

Wij denken vooral aan hem terug als een betrokken, gezellige collega en een echte vakman als het gaat over zijn docentschap. Jan genoot van zijn werk maar maakte ook graag een praatje met leerlingen, ouders en collega’s. Buiten de lessen was hij altijd in voor een praatje en gezelligheid. Ook had Jan gevleugelde uitspraken. Een daarvan was dat als je aan hem vroeg hoe het ging, hij antwoorde “Gewoon blijven ademhalen”. Helaas heeft hij op maandag 8 augustus zijn laatste ademteug op aarde mogen nemen. Wij gaan hem missen.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en familie. Wij wensen hen veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke periode.

Collega’s, directie en Raad van Toezicht Stichting Andreas College


De familie van Jan heeft aangegeven een blijk van medeleven zeer op prijs te stellen. Mocht jij een mooie herinnering aan hem hebben of een boodschap voor zijn familie willen achterlaten, stuur dan deze dan naar info@pietergroen.nl. Wij zullen dan een laatste versie van ‘het groot citatenboek uit het leven van Jan Zwaan’ maken.

De rouwkaart van Jan Zwaan

Deze rouwkaart is in overleg met de familie geplaatst.