3×3 WORLD SCHOOLS CHAMPIONSHIP BASKETBALL

Na 15 jaar Mission Olympic basketbal 3×3 in Nederland met vele titels voor het Andreas College deden we dit jaar mee aan het Wereldkampioenschap voor schoolteams in Belgrado Servië. Jacobina van Duijn, Britt van Duyn, Jasmijn Aandewiel en Alissa van der Plas komen dit jaar uit voor Pieter Groen.
Bij de dames kwamen er 4 poules en Nederland lootte Hongarije, Slovenia, Czech Republic en regerend kampioen Slovakia. We zijn uiteindelijk 4e geworden in de poule.
Woensdag 27 juni speelden we de laatste wedstrijd tegen Engeland. De meiden haalden echt alles uit de kast, maar Engeland loopt langzaam weg en na 10 minuten keihard knokken won Engeland met 12-5. Voor Nederland zit het Wereld Kampioenschap erop en de meiden hebben echt naar behoren gepresteerd. Met uiteindelijk de 16e plaats, 7 punten per wedstrijd gemiddeld, 36 punten totaal, mogen we best tevreden zijn. Het 3×3 basketbal is echt een geweldige sport voor de spelers, maar ook voor de kijkers. Het gaat zo ontzettend snel en met de 12 seconden schotklok is er altijd aanval en zijn er zeer spectaculaire acties onder het bord.
Bij dezen nog een mooi filmpje om een impressie van dit evenement te krijgen.