AEL-stage in 3 mavo: een groot succes!

Van maandag 22 t/m vrijdag 26 januari liepen alle leerlingen uit 3 mavo AEL-stage (Arbeid Ervarend Leren). De opzet van deze week is dat onze leerlingen een beetje idee krijgen hoe het eraan toegaat als je de hele week bij een bedrijf of instelling werkt. We noemen dit een snuffelstage, omdat de leerlingen slechts een week meelopen.

De stageplaatsen zijn heel gevarieerd. Een kleine greep uit de bedrijven en instellingen waar de leerlingen deze week zijn: LUMC, Huisman Tweewielers in Leiden, Holland Flora in Rijnsburg en Physic Point, Taverne Draekstien en Induct in Katwijk.

De mentoren van de 3e-klassen bezoeken de leerlingen op de werkvloer. We zien ontzettend gemotiveerde en enthousiaste leerlingen aan de slag op hun stageadres. De stagebegeleiders zijn lovend over de inzet van onze leerlingen en dat is natuurlijk super. Elke bedrijf krijgt een kleine attentie voor hun medewerking.

Kortom, de mavo-afdeling van Pieter Groen profileert zich hiermee op een positieve manier naar het bedrijfsleven het helpt leerlingen in hun keuzebegeleidingsproces naar het mbo.