071 - 402 42 01 (administratie) · 071 - 409 10 79 (ziekmeldingen)

ABIO

Het schooljaar is alweer een aantal weken bezig en ABIO ook. Vorige week zijn er verkiezingen gehouden en hebben wij weer leuke nieuwe enthousiaste leerlingen aangenomen om de feestcommissie te versterken.

Afgelopen vrijdag heeft het eerste schoolfeest van dit schooljaar plaatsgevonden. Klas 1 en 2 waren uitgenodigd voor het schoolfeest met als thema ‘Diep in de zee’. Veel leerlingen waren verkleed als vis, haai, zeemeermin of duiker. Het was een gezellige avond. waar veel werd gedanst, gelachen en spellen werden gespeeld. Het was een zeer geslaagd feest en we zijn alweer klaar voor het volgende.

De maand december lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het alweer zo ver. December betekent gezellige weken met onder andere Sinterklaas en het jaarlijkse gala. Dit zijn leuke, maar ook drukke tijden voor ABIO.

Sinterklaas komt op 17 november aan in Zaandijk. Dit willen wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Op woensdag 5 december zullen de leerlingen van klas 1 samen komen in aula zuid om Sinterklaas te verwelkomen. Sinterklaas zal stoute, maar ook lieve kinderen naar voren roepen om wat over hen te vertellen.
De leerlingen kunnen ook hun mentor opgeven als ze vinden dat hij/zij een bezoekje aan Sinterklaas wel heeft verdiend. Na de aulabijeenkomst gaat de Sint met zijn pieten door de school om in verschillende klassen, gedichten voor te dragen aan leerlingen of aan docenten. De leerlingen kunnen hun eigen geschreven gedicht voor dinsdag 27 november bij ons inleveren. De origineelste gedichten zullen worden voorgedragen op 5 december. Degene die het gedicht ontvangt krijgt dan uiteraard ook een lekkere chocoladeletter.

Na Sinterklaas staat het gala voor de deur. Het schoolfeest voor de bovenbouw. Het gala is dit jaar op vrijdag 14 december. Iedereen komt netjes gekleed naar het schoolfeest, maakt een entree op de rode loper en zal het feest losbarsten met ook dit jaar weer een leuke band, namelijk de band STORM. Wil je een kijkje nemen? Dan kun je dat doen op de website www.stormlive.nl. De voorbereidingen zijn in volle gang en wij hebben er al onwijs veel zin in. Het thema dit jaar is Black & White. Zorg dat je de posters in de gangen goed in de gaten houdt wat betreft de kaartverkoop.

Er zal, net zoals andere jaren, een lokaal worden ingericht waar je je door een professionele fotograaf kan laten fotograferen. De foto’s kosten € 3,- per stuk en dienen direct betaalt te worden. Als je op de foto wilt neem dan dus genoeg klein geld mee. Minimaal de helft van het aantal personen op de foto moet de foto ook bestellen.

Uiteraard kiezen we zoals altijd weer de koning en koningin van het bal. Degene die er het mooist uitziet wint een leuke prijs. Voor iedereen nog een keer de regels m.b.t. de introducékaarten. Er is een beperkt aantal beschikbaar en ze zijn alleen bedoeld voor examenkandidaten met een vaste vriend of vriendin. Deze kaarten zijn alleen via meneer Van der Elst of mevrouw Hengsdijk verkrijgbaar. Alle kaarten, dus ook de gewone kaarten, gaan op naam. Vergeet je schoolpasje niet mee te nemen. Kaarten kosten € 6,50 en zijn te koop vanaf maandag 10 december in aula zuid. Leerlingen uit klas 2 mogen niet naar het gala, ook niet als introducee!!!

Het gala begint om 20.00 uur en duurt tot 0.30 uur. Om 21.00 gaat de deur dicht. We hopen jullie allemaal weer in grote getalen te zien, zodat we 2018 knallend en dansend af gaan sluiten.