071 - 402 42 01 (administratie) · 071 - 409 10 79 (ziekmeldingen)

In de maand juni zijn er in de hal van het gemeentehuis Katwijk topstukken te zien van leerlingen uit het mavo, havo en vwo van Pieter Groen. De officiële opening is op donderdag 7 juni.

Het vak tekenen wordt op Pieter Groen, gegeven aan alle leerlingen van de 1e t/m 3e klas. Vanaf 3 mavo, 4 havo en 5 vwo is tekenen een keuzevak en kan het gekozen worden als examenvak. Tijdens deze lessen zijn de leerlingen veel praktisch bezig met tekenen. Leren tekenen is leren kijken. Door te tekenen wordt de greep op de werkelijkheid ontwikkeld. Leerlingen ontdekken al doende hoe je een stukje van de wereld ziet of kunt zien.

Aan de eindwerkstukken is een proces van onderzoek en schetsen vooraf gegaan. In dit proces zochten de leerlingen naar de beste oplossingen ten aanzien van voorstelling, beeldaspecten, materialen en technieken om zodoende de door hun gekozen inhoud zo goed mogelijk over te brengen op de beschouwer. Nieuwsgierig hoe dat gelukt is? Kom dan tussen 7 en 30 juni naar het gemeentehuis in Katwijk, Koningin Julianalaan 3.