Je talenten ontwikkelen

Bij je inschrijving op onze school kun je kiezen welke Pieter Groen Academy je wilt volgen. Voor mavo-/havoklassen kies je uit Sport, Musical of Technologie Academy en voor havo-/vwo- en vwo-klassen kies je Sport, Musical of Wetenschap Academy. Zo wordt het leren op Pieter Groen weer een beetje leuker. 

Pieter Groen Sport Academy

Ben jij sportief? Dan is de Sport Academy echt iets voor jou! Op school kun je dan denken aan sporten als voetbal, basketbal, hockey, turnen en atletiek. Maar je gaat ook één keer per week de school uit om elders te sporten. Zo maak je kennis met: surfen, tennis, golf, fitness, zwemmen, mountainbiken, longboarden en kickboksen.

Naast het sporten zelf, bezoeken we ook grote sportwedstrijden. Zo zijn wij al naar een basketbalwedstrijd van de Grasshoppers en een voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal geweest. Iedereen die sporten leuk vindt en gemotiveerd is, kan zich aanmelden voor de Sport Academy. Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor een intake. Tijdens deze middag kijken we naar de vaardigheden en de inzet en is er een gesprek met een van de gymdocenten.

Pieter Groen Technologie Academy

Als leerling van een mavoklas kun je ook kiezen Technologie Academy. Hier maak je kennis met de diverse aspecten van de techniek en een meer praktijkgerichte aanpak waarbij gewerkt wordt met verschillende materialen, gereedschappen en machines. Talent om met materiaal en gereedschap om te gaan is handig, maar natuurlijk niet noodzakelijk. Op de Technologie Academy kun je handvaardigheden goed ontwikkelen.

Er is ook een theoriegedeelte. Hierbij worden opdrachten of vragen met behulp van internet in groepjes uitgevoerd of beantwoord, zoals: waar komt onze energie vandaan? Ook wordt er hierbij aandacht besteed aan het milieu. Daarnaast gaan de Technologie Academyleerlingen het werkveld in om de techniek in de praktijk te zien. Pieter Groen beschikt over een mooi en ruim technieklokaal, voorzien van de benodigde apparaten.

 

Pieter Groen Musical Academy

Heb jij interesse voor kunst en cultuur? Dan is de Musical Academy echt iets voor jou! Hier krijg je les in de podiumkunsten, zowel op het gebied van spraak als zangtechnieken. Daarnaast zijn de lessen ook gericht op de activiteiten achter de schermen. Bijvoorbeeld kostuums en podiumopbouw. Er zijn diverse gastdocenten uit het werkveld uitgenodigd en ook een bezoek aan een theater staat op het programma.

Pieter Groen Wetenschap Academy

Wil jij kennismaken met de wereld van de wetenschap? Dan kies je de Pieter Groen Wetenschap Academy. Deze academy is gericht op wetenschapsoriëntatie. Zo maak je kennis met wetenschappelijk onderzoek op allerlei vakgebieden. Bijvoorbeeld met industrieel ontwerpen, filosofie, heelal en economie. Ook ga je een eigen onderzoek opzetten, uitvoeren en presenteren.

Lezingen
Al vanaf het eerste jaar bezoeken we ook lezingen van gastsprekers uit de universitaire en professionele wereld. Verschillende gastsprekers houden ook regelmatig gastcolleges op onze school. Zo kwam Maurice de Hond vertellen over digitale ontwikkeling en gaf Bas Haring een lezing over onderzoek doen.

In de toekomst een streepje voor
Als je de Wetenschap Academy  goed hebt doorlopen dan ontvang je ook een Pieter Groen Wetenschap Academycertificaat.