071 - 402 42 01 (administratie) · 071 - 409 10 79 (ziekmeldingen)

Pieter Groen biedt mavo, havo en vwo. Met persoonlijke aandacht, maatwerk en coaching willen we iedere leerling een fijne tijd en goede voorbereiding op de toekomst geven. Ieder leerling mag een Keuzeklas kiezen. Voor volgend schooljaar kun je kiezen uit vier keuzeklassen. Binnen iedere keuzeklas krijg je veel verschillende lessen, naast deze lessen volg je workshops en ga je naar buitenschoolse activiteiten.  

Cultuurklas

De cultuurklas is een klas waar leerlingen hun creatieve talenten kunnen ontplooien. Heb je podiumtalent (muziek of theater), kun je goed vormgeven of ben je een echte keukenprins of -prinses? Kies dan de cultuurklas! Na een periode van ongeveer 16 weken presenteer je samen met de klas bij ontwerpen een product, bij de keuzeklas koken bijvoorbeeld een zelfgemaakt menu en bij de keuzeklas theater of muziek een echte show of voorstelling.

Per jaar (leerjaar 1 t/m 3) kies je binnen de cultuurklas één richting. Je kunt kiezen tussen: koken (alleen leerjaar 1), muziek, theater en ontwerpen. Voor welke richting kies jij?

Ondernemersklas

In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hebben we meer dan 3.500 bedrijven. Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? Ben je creatief en ondernemend? Wil je misschien later een eigen bedrijf beginnen? Dan is de keuzeklas ondernemen écht iets voor jou!  Je leert bij ondernemen namelijk alle aspecten die bij het opstarten van een eigen bedrijf komen kijken, zoals het ontwerpen van een logo, het verkopen van producten, het berekenen van het bedrijfsresultaat en het voeren van een reclameactie.

Hoe weet ik of ik daar aan mee kan doen?

Bij ondernemen zit je niet stil, maar leer je vooral door te doen. Zo ga je verschillende bedrijfjes opstarten, waarin je daadwerkelijk producten gaat in- en verkopen. Ook ga je met je klas een aantal bedrijven bezoeken. Daarnaast ga je in projecten samenwerken met andere keuzeklassen.

 

Wetenschapsklas

In klas 1, 2 en 3 volgen nieuwsgierige leerlingen zo’n 5 verschillende modules per jaar. In deze modules komen allerlei onderwerpen aan bod die iets te maken hebben met onderzoek doen en wetenschap. Meestal hebben ze niets te maken met de stof die je in de schoolvakken tegenkomt. Voorbeelden hiervan zijn de modules: lego, archief, water en gedrag, waarbij zowel alpha-, bèta- als gammawetenschap aan bod komt. Ook doen we al jaren mee aan de ontwerpwedstrijd Artcadia, waarbij leerlingen uit jaar 2 onderzoeken hoe hun stad er in 2080 uitziet en hiervan een (digitaal) bouwwerk maken. Ook hebben we sinds een aantal jaar de beschikking over 8 VR-brillen, waarmee we zelfgemaakte 3D-games kunnen spelen.

 

Sportklas

Dé Pieter Groen Sportklas is een begrip in Katwijk!
Ben jij sportief? En wil je nieuwe sporten leren? Dan is de Sportklas echt iets voor jou. Naast de standaard uren waarin je met je klas voetbal, basketbal, turnen en atletiek krijgt, ga je één keer per week de school uit om ergens anders te sporten. De onderdelen kunnen elk jaar een beetje verschillen. Onderdelen die op dit moment aan bod komen zijn surfen, tennissen, fitnessen, zwemmen, wielrennen en nog veel meer.

In de planning staat ieder jaar een bezoek aan een grote sportwedstrijd. Zo zijn wij al naar een basketbalwedstrijd van de Grasshoppers en een voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal geweest.