071 - 402 42 01 (administratie) · 071 - 409 10 79 (ziekmeldingen)

Abio

Natuurlijk houden de leerlingen en docenten van Pieter Groen ook van een feestje! Hiervoor hebben wij op school de feest-commissie, genaamd ABIO. Onder leiding van twee enthousiaste docenten houdt een groep leerlingen – vanaf klas 2 en hoger – zich bezig met het organiseren van de leukste schoolfeesten. Van rodeostieren en superhelden tot stijldanswedstrijden en hoge hakken; voor elke leerling maken wij er een fantastisch feest van!

Check ons ook op social media

Extra mogelijkheden

Coding Academy

Tijdens de Wetenschapsklas leer je bouwen met Lego Mindstorm. Het bouwen en programmeren geeft je de mogelijkheid om:

  • Te weten wat computers allemaal kunnen zodat je ze later kunt gebruiken in je werk. Niet alleen als programmeur, maar ook als juf, automonteur of bioloog.
  • Maatschappelijke uitdagingen te kunnen snappen én te kunnen oplossen. Denk maar aan hackers die weleens in het nieuws zijn. Alleen als je weet hoe je programmeert, begrijp je wat er precies aan de hand is.
  • De mooiste en gekste dingen te maken. En iets maken, dat is het leukste wat er is! Met programmeren maak je niet alleen games of websites, maar ook kunst, animaties, schilderijen en muziek.

Het programma van de Coding Academy is opgebouwd uit levels en modules, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau en tempo aan de slag kan. Er zijn zes verschillende levels te behalen met in totaal vierentwintig verschillende modules. Voor elk behaalde level verdien je een certificaat. Zien we jou volgend jaar ook in onze Coding Academy?

Theaterklas

Voor de Theaterklas kunnen leerlingen uit alle leerjaren zicht opgeven. Kies jij ook voor de Theaterklas dan doe je geen musical zoals tijdens de Pieter Groen Keuzeklas, maar leer je andere theatervormen, zoals monoloog, dialoog, eenakters, (tragi-)komedie. Je leert ook echt acteren. Rond eind mei spelen we een voorstelling en halverwege het schooljaar zal er een korte presentatie gegeven worden. Daarnaast zijn we aan het kijken naar mogelijkheden om ook buiten de school op een echt theaterfestival te spelen.