071 - 402 42 01 (administratie) · 071 - 409 10 79 (ziekmeldingen)

Waarom zou jij eigenlijk voor Pieter Groen kiezen? Er zijn zoveel middelbare scholen in de regio waar je uit kan kiezen. Dat weten we ook en we menen het oprecht als we zeggen: ‘ga daar ook kijken’. Het is namelijk belangrijk dat jij een school kiest waar je je straks op je gemak voelt en waar jij het beste uit jezelf kunt halen, want je zit er straks wel 4, 5 of 6 jaar iedere dag. Wij vinden natuurlijk dat wij de leukste en beste school in de regio zijn en dat willen we je graag vertellen tijdens onze evenementen. Hieronder hebben we alvast een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

EEN SPECIAAL WENPROGRAMMA VOOR NIEUWE LEERLINGEN

Tot en met de herfstvakantie nemen we de tijd om te zorgen dat je je thuis voelt op school. We geven zo bijvoorbeeld nog niet zoveel huiswerk op in deze weken, zodat je kan wennen aan het feit dat je eigenlijk wel elke dag huiswerk hebt. Daarnaast krijg je die weken nog niet zoveel toetsen en kan je geen lager cijfer dan een 5 halen.

Tijdens de mentorlessen wordt er ook veel tijd besteed aan het leren kennen van je klas en helpen de mentoren je bij alle vragen die je hebt.

GOEDE ONDERWIJSONDERSTEUNING

Het kan zijn dat jij een beetje extra hulp nodig hebt bij het leren of omdat je even niet zo lekker in je vel zit. Geen probleem. Iedere klas heeft een eigen mentor. Bij hem of haar kunnen jij en je ouders terecht met al jullie vragen. Ook kan hij of zij voor jou het ondersteuningsteam inschakelen bij bijvoorbeeld dyslexie of problemen met leren.

EEN SCHOOL WAAR IEDEREEN ZICH THUIS VOELT

De leerlingen geven aan dat ze snel gewend zijn en uit recent onderzoek blijkt dat de school door leerlingen wordt omschreven als een fijne plek waar een prettige sfeer heerst en waar docenten de tijd nemen om een praatje met je te maken en je echt te leren kennen.

LEKKER DICHTBIJ

Tijdens een enquête die we hebben gehouden onder brugklassers bleek dat veel van hen het heel erg fijn vinden dat de school lekker dichtbij is. Want je (nieuwe) vrienden wonen dan lekker op fietsafstand en je kunt natuurlijk ’s ochtends iets langer in je bed blijven liggen…

EEN CHRISTELIJKE SCHOOL

Op Pieter Groen is iedereen welkom!

Wij vinden het belangrijk om respectvol met elkaar, onze omgeving en onszelf om te gaan.

Dit komt ook voort vanuit het feit dat we een christelijke school zijn. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt.

GERICHT OP JOUW TOEKOMST

Wij zijn al bezig met jouw toekomst zo bieden we volop kansen in een internationale wereld en kun jij lessen volgen in ons nieuwe Science Centre. Dit doen we om een jou een goede aansluiting te geven op je toekomst op de vervolgopleiding en je toekomstige baan.

LEREN MET EEN IPAD EN UIT BOEKEN

Als je op Pieter Groen start dan heb je een iPad nodig. De iPad is vervanging voor een aantal boeken maar ook worden er opdrachten op gemaakt, toetsen op afgenomen en leuke school gerelateerde games op gespeeld. Je rooster vind je ook in een speciale app op de iPad en dus ook of je bijvoorbeeld een keer het eerste uur vrij hebt en nog even heerlijk kan blijven liggen in je bed…

ONTDEKKEN WAT JIJ LEUK VINDT BIJ DE KEUZEKLAAEN

Als je bij ons school komt, mag je een Pieter Groen Keuzeklas kiezen. De Keuzeklassen worden gegeven in een vast blok met lessen in de week waarin je les krijgt in iets wat je gewoon leuk vindt. Dus geen les Nederlands of wiskunde maar sport, cultuur, wetenschap of ondernemen. Op deze pagina kun je er alles over vinden.

TWEETALIG ONDERWIJS

De wereld om je heen is steeds internationaler. Er wordt steeds meer Engels gesproken en daarom kun je er op Pieter Groen ook voor kiezen om je lessen in het Engels te volgen. Tweetalig onderwijs of TTO noemen we dat. We kijken daarbij ook naar je toekomst want op steeds meer vervolgopleidingen op mbo, hbo en universitair niveau wordt Engels gesproken of wordt Engelstalige studiemateriaal gebruikt. En in het bedrijfsleven (en op vakantie) is het ook steeds normaler om in het Engels met je collega’s te praten. Het is voor jou dus heel erg handig als je goed Engels hebt geleerd op je middelbare school want je hebt er je leven lang plezier van.

JEZELF OOK INZETTEN VOOR GOEDE DOELEN

Misschien heb je op je basisschool ook al themaweken. Die hebben we op Pieter Groen ook. Zo heb je de eerste week na de zomervakantie een introductieweek en later in het jaar ook de projectweken. In deze weken heb je geen gewone lessen volgens het rooster maar ga je in groepjes aan de slag met een bepaald onderwerp. Zo ga je tijdens het project ‘Jij de Baas’ een gaaf idee bedenken om geld op te halen voor een zelfgekozen doel en je gaat dat idee ook uitvoeren. Wij zijn nu al benieuwd naar jullie nieuwe ideeën!