Misschien denk je ‘les in het Engels, veel te moeilijk voor mij’, maar zonder dat je het doorhebt, zie, lees en hoor jij al heel veel Engels. Bioscoopfilms, programma’s op televisie, games op de computer en iPad, filmpjes op Youtube, je ziet, hoort en lees meer Engels dan je misschien dacht. Dus ook jij kan tweetalig onderwijs volgen op Pieter Groen!

Wat kun je verwachten bij tweetalig onderwijs op Pieter Groen?

Kies je voor tweetalig onderwijs op Pieter Groen, dan krijg je een aantal vakken in het Engels. Voor havo en vwo is minimaal 50% en voor mavo 30%. In deze vakken praat de docent uitsluitend Engels en al het lesmateriaal, de werkstukken en de toetsen zijn ook in het Engels. Natuurlijk helpen we als je woorden niet weet of als je het niet begrijpt.

Omdat wij tweetalig onderwijs zo belangrijk vinden, hebben jouw docenten ook een speciaal opleidingstraject gevolgd voor het lesgeven in het Engels. En naast de lessen van onze docenten krijg je ook gastlessen door gastdocenten uit andere landen.

Benieuwd naar de lessen in de praktijk? 

Om een idee te krijgen van de modules bij tto, kun je op de volgende links klikken.

–        Drama

–        Toneelavond klas 1

–        Studiereis klas 1

–        Uitwisseling klas 2

–        European and International Orientation (EIO)

–        Junior Speaking Contest

Voor wie is het bedoeld?

Best spannend al die vakken in het Engels maar ook jij kan het! Wij bieden tweetalig onderwijs op vwo-, havo- en mavoniveau. Het is handig als je al wat Engels hebt gehad, maar je hoeft er nog niet goed in te zijn. Je leert het in korte tijd op Pieter Groen. Lukt het niet zo goed, dan ondersteunen we jou in extra lessen Engels.

Lees het interview met Samuel Polak, hij volgt tweetalig onderwijs op Pieter Groen.

Samuel Polak, brugklasleerling vwo tto ‘Ik ben inmiddels helemaal gewend aan de Engelse taal, soms praat ik thuis zelfs Engels’.