071 - 402 42 01 (administratie) · 071 - 409 10 79 (ziekmeldingen)

Docenten

Al onze docenten zijn opgeleid of zitten in de opleiding om docent te worden. Want we zijn ook een opleidingsschool. Net als jij leren zij dus eigenlijk dagelijks bij. Pieter Groen werkt hiervoor samen met negen andere VO-scholen en drie lerarenopleidingen. Deze leraren in opleiding besteden extra veel aandacht aan de vaardigheden van deze tijd en bijvoorbeeld digitale vaardigheden. De stagiaires worden begeleid door docenten met al veel ervaring waarvan ze veel kunnen leren, maar ook de ervaren docenten leren weer bij door alle nieuwe ideeën van de stagiaires. Een win-winsituatie dus!

Vind je het leuk om er meer over te lezen? Kijk dan hier: www.haagseopleidingsschool.nl

Schoolleiding

 • Directeur: Bart Smeets
 • Adjunct-directeuren:
  • Floris van Helmond – vwo
  • Henk-Jan Glasbergen – havo
  • Yara Wiggers – mavo
  • Jaimie Prigge – brugklassen
  • Marian Lagraauw – tweetalig onderwijs
 • Manager bedrijfsvoering: Nico van Welzen

Medewerkers

Naast de docenten hebben we ook veel andere collega’s. Zo hebben we zowel in de Noord als in de Zuid een conciërge en kun je met al je vragen terecht bij de dames van de leerlingadministratie.

Ook hebben een manager bedrijfvoering, een facilitair medewerker en de schoonmaakdames die het gebouw piekfijn in orde houden.

Oh, en natuurlijk hebben we nog de dames van de kantine die jou in de pauzes graag voorzien van broodjes, tosti’s en soep.

Raden

Jij mag meepraten op Pieter Groen. We hebben namelijk een leerlingenraad die een aantal keer per jaar bij elkaar komt en ook overleg heeft met iemand van de schoolleiding. In dat overleg wordt er serieus naar je geluisterd, de school is er voor de leerlingen, dus wij horen graag hoe we dat nog beter en leuker kunnen maken.

En als je ouders ook graag mee willen denken, daar hebben we een ouderraad voor. Ook zij zijn er om voor jouw belangen op te komen. Ze zijn er trouwens ook op de Open Dag, dus als je vragen wilt stellen aan iemand die onafhankelijk is dan kan dat op de Open Dag!

Onderwijsondersteuning

In eerste instantie ga je met een vraag of als je niet zo lekker in je vel zit naar je mentor. Maar naast de mentor hebben we ook allemaal collega’s die jou kunnen helpen.

Coördinator Onderwijsondersteuning

Wij hebben op school een coördinator onderwijsondersteuning. Zij is er om je te helpen als je gedrags- of leerproblemen hebt. Zij kan je helpen met … En als het nodig is kan ze ook aan externe organisaties of deskundigen advies vragen of  dit voor jou regelen. Dus als er iets is, twijfel niet om het aan te geven bij je mentor.

Dyslexie

Onze school heeft een dyslexiecoach. Deze helpt jou en ook de andere docenten bij ons op school om jou en andere leerlingen met dyslexie zo goed mogelijk te helpen. Voor dyslexie hebben we overigens goede afspraken gemaakt in de school, zo zijn er laptops met speciale programma’s (Kurzweil), worden toetsen in een speciaal (groter) lettertype geprint en kun je extra tijd krijgen om je toetsen te maken. Samen met de dyslexiecoach wordt gekeken welke middelen het beste passen bij jou.

Tip: Heb je je dyslexieverklaring al aangevraagd? Stuur dan een kopie mee met je aanmeldformulier