071 - 402 42 01 (administratie) · 071 - 409 10 79 (ziekmeldingen)

Maandag 26 augustus, je eerste schooldag bij ons school. Hoe zou dat zijn? Wie kom je tegen? Hoe ziet je klas eruit? Hoe herken je je docenten? Allemaal vragen die jij ook kunt hebben en waar we je graag de antwoorden op geven. Daarom hebben we de ‘zachte landing’ bedacht, een programma waarbij het erom draait dat jij je op je gemak voelt bij ons op school. Hoe dat programma is opgebouwd lees je hieronder:

Kennismakingsmiddag

Als je je hebt aangemeld voor Pieter Groen, ontvang je in mei een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met je mentor en de introductiemiddag in juni. Tijdens deze dag maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en je mentor, hoor je alvast hoe de eerste week na de vakantie er uit gaat zien en krijg je een rondleiding door de school.

Introductieweek

De eerste week na de zomervakantie is de introductieweek. In deze week leer je klasgenootjes, je mentor, andere docenten en de school beter kennen. Naar de Kwakel, een speurtocht in en om de school en lunchen met elkaar zijn een aantal activiteiten van die week. Natuurlijk volg je ook al een aantal lesjes om kennis te maken met de vakken op de middelbare school. Na deze week weet je nog meer over Pieter Groen.

Wenweken

Tot en met de herfstvakantie nemen we de tijd om te zorgen dat je je thuis voelt op school. Zo krijg je nog niet zoveel huiswerk in deze weken, zodat je kunt wennen aan het feit dat je straks iedere dag huiswerk hebt. Daarnaast krijg je die weken nog niet zoveel toetsen en kan je geen lager cijfer dan een 5 halen.

Aanmelden

Vanaf dit schooljaar is wettelijk vastgesteld dat er één vaste aanmeldweek voor alle middelbare scholen is. Alle groep 8-leerlingen kunnen zich aanmelden in de week voor 1 april. Zo hebben alle leerlingen evenveel kans op een plek op de school van hun voorkeur op het voor hen best passende niveau.

Digitaal aanmelden
Op Pieter Groen kun je je digitaal aanmelden. Vanaf 25 maart vind je op deze pagina een link naar ons digitale aanmeldformulier. Uiteraard is ook mogelijk om in die week langs te komen om het formulier op school in te vullen. Dan kunnen we je helpen als je nog vragen hebt.