Wil je kennismaken met onze school?
Je bent van harte welkom!
Hier vind je verschillende momenten waarop je van harte welkom bent. Schrijf de data snel in je agenda en kom ook kennismaken met Pieter Groen.
7 oktober 2024 -
18 oktober 2024
29 januari 2025 -
29 januari 2025
30 januari 2025 -
30 januari 2025
Leerlingen die zelf kiezen welke lessen ze volgen? Je eigen schoolfeest organiseren waar een rodeostier komt? Een musical uitvoering voor een publiek van meer dan 200 bezoekers? Dat klinkt best gaaf toch? Misschien wil jij het net iets extra’s en ook daar is ruimte voor op Pieter Groen. We hebben hier verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet.
Je kreeg op de basisschool vast ook al huiswerk, dus je bent al wat gewend. Maar op de middelbare school krijg je voor meerdere vakken huiswerk. Dat is wel een beetje anders. En daarom besteedt je mentor hier aandacht aan tijdens de mentoruren. Hij of zij vertelt hoe je het beste kunt plannen en geeft je ook tips over het leren zelf.
Naast de begeleiding van je mentor zijn andere docenten ook altijd bereid om je te helpen als je het aan ze vraagt.
In de afgelopen jaren is gebleken dat leerlingen op scholen wereldwijd thuis niet altijd even goed onderwijs hebben gehad in corona tijd. We zien dat het voor sommigen daarom soms nodig is om een extra les te volgen. Dit helpt je om je op het juiste niveau te houden of te krijgen. Deze lessen roosteren we voor iedere klas in. Een rekenles wordt met de hele klas gevolgd, maar de extra ondersteuningslessen voor rekenen en taal volg je met leerlingen uit jouw jaarlaag die hulp nodig hebben bij hetzelfde vak.
Op Pieter Groen volg je in de brugklas het vak Informatiekunde. Je leert hier meer over digitale systemen en hoe deze met elkaar samenwerken. Informatiekunde geeft je ook de ruimte om je te ontwikkelen in de dagelijkse technologie. Denk aan programma’s op je Chromebook, zoals presentatiesoftware en tekstverwerkingsprogramma’s, maar bijvoorbeeld ook hoe je slim met AI kunt omgaan. En wat is phishing? Hoe kun je voorkomen dat je wordt gehackt? Wij vinden digitaal burgerschap belangrijk en daarom besteden wij er met VR-lessen aandacht aan.
De invulling van Burgerschap brengen we onder in de vakken godsdienst, levensbeschouwing, voor een deel in de mentorlessen en bij vakken als maatschappijleer en maatschappijwetenschappen.
Als je extra ondersteuning voor een bepaald vak nodig hebt, dan krijg je dit in een ondersteuningsuur. Per week zijn er twee momenten in het rooster waar je deze uren kunt volgen. Met je mentor bespreek je of het handig is om hieraan deel te nemen. Ondersteuningsuren zijn soms namelijk wel nodig, maar niet altijd.
In Nederland kun je niet kiezen voor een ‘diploma op maat’, maar bij ons is er wel de optie om een extra vak te kiezen. Naast de vakken uit je profiel en de verplichte vakken, kun je een extra vak kiezen en hier ook eindexamen in doen. Als je dat extra vak haalt, wordt het op je diploma erbij gezet.
Examen doen voor een vak op een hoger niveau
Het is ook mogelijk om één of meerdere vakken af te sluiten op een hoger niveau. We vermelden deze prestatie op je diploma. Een voorbeeld hiervan is dat je als havoleerling in het vak Engels op vwo-niveau examen doet.
Je kunt deze extra mogelijkheden kiezen in overleg met je mentor en je vakdocent.
Op de mavo bieden wij twee praktijkgerichte examens aan.
1. Lichamelijke opvoeding
Naast de gewone gymlessen krijg je extra gymlessen.
2. Informatietechnologie
Dit vak bereidt je voor op de toekomst. Bij informatietechnologie leer je over algoritmen, patronen en systemen als bijvoorbeeld AI, social media en apps.
Bij Flexibel en Ondernemend Leren sluiten we aan op de bovenschoolse klassen van de basisschool. In de vorm van uitdagende onderwijsmodules worden lessen in een kleine groep aangeboden en kijken we naar aanpassing en verrijking van het huidige leerprogramma. Leerlingen hebben in samenspraak met de FOL-coördinatoren de vrijheid om in overleg met de mentor en vakdocenten het lesrooster iets anders in te richten.
Pieter Groen is een ‘School voor Ondernemend Leren’. Dit is een landelijk initiatief met als doel leerlingen te laten ondernemen. Dit kan zijn dat je een bedrijf start, maar ook het organiseren van projecten voor andere leerlingen hoort hierbij.
Wil je meer weten over communicatie, burgerschap, leiderschap, leermogelijkheden en creativiteit? Dan is dit iets voor jou!
Binnen Pieter Groen organiseren we ook projecten per leerjaar. Je hebt dan geen gewone lessen, maar werkt samen met een groepje aan een speciale opdracht. Zo ga je in het eerste jaar het project ‘jij de baas’ volgen. Hierin ga je samen met je groepje geld ophalen voor een goed doel in Katwijk. Wij zijn reuze benieuwd welke acties jullie bedenken om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor het door jullie gekozen goede doel!
Op Pieter Groen hebben we een theaterklas waar jij aan kunt deelnemen. Samen met andere leerlingen en docenten maken jullie je eigen producties, waarin je teksten samenstelt, schrijft en er liedjes bij uitzoek. Ook denk je na over de aankleding van het podium én van de acteurs.
Jullie maken gevarieerde voorstellingen van musical tot mime-acts. Voorstellingen boordevol acteren, dansen en zingen. Je ouders en anderen zijn van harte welkom om jullie shows te komen bekijken. De Theaterklas is buiten schooltijd en wordt begeleid door twee docenten die bekend zijn met het theatervak.
Geen voorstelling of feest zonder techniek. Een aparte afdeling is de technische commissie waarbij je zorgt voor het geluid en het licht tijdens de theatervoorstellingen en schoolfeesten. In de aanloop naar musical- en theatervoorstellingen, kerst- en paasvieringen bouw je aula Zuid om tot theaterzaal waar een goed licht- en geluidsplan onmisbaar zijn. Onder begeleiding van andere leerlingen leer jij werken met professionele apparatuur die ook in de theaters gebruikt wordt. Zonder jou geen feestje op Pieter Groen!
Natuurlijk houden leerlingen en medewerkers van Pieter Groen van een feestje! Om de beste schoolfeesten te organiseren hebben we een speciale feestcommissie: ABIO. Een speciaal team van leerlingen en docenten organiseert de leukste schoolfeesten. Van rodeostieren en superhelden tot stijldanswedstrijden en galajurken; voor elke leerling maken we er een fantastisch feest van. Het is ook de ABIO die het sinterklaasfeest op Pieter Groen organiseert.
Abio Genesis betekent: uit niets ontstaat iets. Invloeden uit het ecosysteem op een organisme die door levenloze dingen worden veroorzaakt, zoals temperatuur, lucht, water en licht. Wij vermoeden dat de naam ABIO uit dit biologische begrip is gekozen. Maar zeker weten doen we het niet: het is namelijk al zo lang geleden…
Ben jij ook
benieuwd naar
Pieter Groen?
Je bent van
harte welkom!
20 januari 2025 -
20 januari 2025
21 januari 2025 -
21 januari 2025
21 januari 2025 -
21 januari 2025
Ben jij ook
benieuwd naar TTO bij
Pieter Groen?
You’re invited!
3 februari 2025 -
7 februari 2025
12 februari 2025 -
12 februari 2025