Of je overgaat naar het volgende schooljaar en naar welk niveau, is afhankelijk van verschillende factoren. Natuurlijk hangt het af van je resultaten, maar ook jouw inzet telt mee.
Somtoday
Ben jij of zijn je ouders benieuwd naar hoe je ervoor staat, dan kun je kijken in Somtoday. Dit is een elektronische leeromgeving waar je lesmateriaal bekijkt, je huiswerk digitaal inlevert en e-mails verstuurt. Ook kun je op elk moment van het schooljaar je cijfers, huiswerkopdrachten en absentie inzien.
Heb je vragen over Somtoday, dan kun je bij je mentor terecht.
Toetsen
Op onze school vinden we meetmomenten belangrijk. Jouw leerproces staat centraal. Niet alles draait om een cijfer, maar het is wel belangrijk om te weten of je kennis hebt en of je bepaalde dingen kunt. Als wereldburger heb je dit nodig om goed te functioneren in de huidige samenleving.
Op Pieter Groen werken we met toetsen en toetsweken. Wanneer we de meetmomenten organiseren, brengen we daarmee jouw prestaties, die van je klas Ć©n die van de hele school in beeld. Wij toetsen kennis, vaardigheden en inzicht. Daarvoor gebruiken we drie soorten toetsen: formatief, normatief en summatief.
- Formatief
Bij formatief handelen vinden wij het belangrijk dat je jouw ontwikkeling laat zien. Een vakdocent ziet ook waar jij staat ten opzichte van je groep en jaarlaag. De leerling, mentor en docent kunnen hier ook conclusies aan verbinden. Welke acties zijn er nodig? Door wie? Wanneer en hoe?
- Normatief
Met een normatieve toets brengen we de kernvakken ten opzichte van de landelijke prestaties in beeld. Met jouw resultaat kunnen we vragen beantwoorden als: wat leveren onze lessen per jaar op? Waar mogen we trots op zijn? Wat heeft er aandacht nodig? WatĀ Ā Ā Ā Ā kunnen wij verbeteren?
- Summatief
We gebruiken summatieve toetsen om lesstof af te sluiten. Je ontvangt voor deze toetsen een gericht cijfer. Nieuwe stof zal worden aangeboden en soms is het nodig om een herkansing te maken over eerdere lesstof.
Toetsen inhalen
Als je een toets niet kon maken, bijvoorbeeld omdat je ziek was, dan kun je intekenen om deze op maandag tijdens het 7e of 8e uur in te halen.
Dit is Ć©Ć©n van onze toetsregels, de andere toetsregels vind je op onze āhandige documentenā.
Rapporten
Je krijgt twee keer per jaar een rapport uitgereikt van je mentor. Hier staan de cijfers op van al je vakken. Als er aanleiding toe is, dan wordenĀ je ouders uitgenodigd om op de tafeltjesavond te komen. In korte gesprekken worden zij dan bijgepraat over jouw vorderingen.
Adviesgesprek brugklas
Als je in de brugklas zit, dan ontvangen jij en je ouders halverwege het jaar advies over je mogelijkheden in het volgende schooljaar. Zit je in een hoger leerjaar, dan ontvangen jullie alleen bericht wanneer daar aanleiding toe is. Aan het eind van ieder leerjaar krijg je een advies over je verdere schoolloopbaan.
Regels omtrent Bevordering
In het document āRegels omtrent Bevorderingā (RoB)Ā hebben we alle afspraken gezet. Het document vind je op onze pagina āHandige documentenā.
Examen
Voor alle eindexamenleerlingen is het examenjaar een spannende tijd. Een beetje spanning voor je examen is gezond en goed. Het zet je aan tot betere prestaties en verhoogt je concentratie.
Alle documenten voor het examen vind je op de pagina āHandige documentenā.