071 - 402 42 01 (administratie) · 071 - 409 10 79 (ziekmeldingen)

.

Wat een rare tijd he? Elke dag lijkt hetzelfde en je moet binnenblijven. Voor iedereen lastig, of je nou ouder of leerling bent. Hieronder vind je interessante informatie en linkjes naar websites die jou en/of je ouders kunnen helpen.

Enquête onderwijs ondersteuning

We staan met z’n allen nog steeds voor een grote uitdaging. We zijn ons ervan bewust dat er momenteel veel van jou en je ouders wordt gevraagd. Om jullie behoeften in kaart te brengen willen wij jou en je ouders vragen deze enquête in te vullen, zodat we jullie op afstand op een passende manier kunnen ondersteunen. De vragen in de enquête hebben betrekking op de huidige situatie.

Link leerlingen 

Link ouders 

coördinator onderwijsondersteuning

De ondersteuningsafdeling van Pieter Groen is ook vanuit huis bereikbaar voor leerlingen met een hulpvraag.

Om verschillende redenen kan het zo zijn dat het momenteel even wat minder goed met je gaat. Voor veel ouders en jongeren is het momenteel een stressvolle periode en daar is niets vreemds aan. Mocht je ergens tegenaan lopen, loopt het thuis bijvoorbeeld niet zo lekker of zit je niet goed in je vel, weet dan dat je dit aan kunt geven bij je mentor. Gaan jij en/of je ouder(s) liever in gesprek met een vertrouwenspersoon, zoek dan via de chatfunctie in Teams contact met mw. Zandbergen of stuur een mail naar s.zandbergen@andreascollege.nl. Met elkaar kunnen we dan kijken of je mogelijk ondersteund kan worden vanuit school of zoeken we samen naar een passende vorm van hulpverlening.

Terugkijken webinar 'Met de kinderen thuis; samen de nieuwe situatie door'

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) heeft op donderdag 26 maart 2020 een webinar ‘Met de kinderen thuis; samen de nieuwe situatie door!’ gegeven. In dit webinar geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips om beter om te gaan met de nieuwe situatie waarin kinderen thuis zitten en ouders voor thuisonderwijs moeten zorgen.

Voor wie
Voor ouders van kinderen van 0 tot 18 jaar.

Inhoud
Het is een pittige tijd. Er komt als ouders veel op ons af. We krijgen de komende weken in gezinnen intensief met elkaar te maken. We moeten ons eigen (thuis)werk zien te verenigen met de begeleiding van het schoolwerk van de kinderen en de kinderen fulltime om ons heen. We hebben onze eigen zorgen, onzekerheden en emoties, maar zien ook die van de kinderen.

Dat levert veel vragen op:

  • Hoe begeleiden we kinderen zo goed mogelijk in deze Coronatijd?
  • Wat bespreek je wel en niet?
  • Hoe help je ze bij hun angsten en vragen, en andere emoties?
  • Hoe komen we de dagen zo goed mogelijk door?
  • Hoe zorg je voor een goede dagindeling?
  • Hoe zorgen we als ouders dat we zelf overeind blijven, en onze spanningen niet op de kinderen richten?
  • En hoe zorgen we ervoor dat de stap terug naar het normale leven zo makkelijk mogelijk verloopt?

In dit webinar (een online lezing die je thuis vanachter je computer volgt) helpt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve jullie op weg met antwoorden en ideeën voor al deze dilemma’s.

Samen kijken we naast de enorme uitdagingen waar we voor staan ook naar de kansen die dit alles meebrengt voor je gezin!

Terugkijken webinar 

De Kindertelefoon. We snappen dat deze tijd best wel spannend en onzeker is. Misschien maak je je wel zorgen om familie of vrienden, school of voel je je alleen en is het thuis niet fijn. Daarom is De Kindertelefoon er juist nu!

De kindertelefoon

Of je nou jong of oud bent, kind, ouder, verzorger, opa of oma. Je kunt bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kosteloos advies krijgen over het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden.

CJG Katwijk

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis.

Veilig Thuis

De kabinetsmaatregelen in de aanpak van het coronavirus hebben grote maatschappelijke gevolgen. Als Nederlands Jeugdinstituut informeren we kinderen, ouders, opvoeders, professionals en beleidsmakers graag zo goed mogelijk in deze situatie.

Nederlands Jeugdinstituut

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven. Of wel naar buiten mag, maar altijd op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven. Wij dagen jou uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken.

Slimmer chillen