Wil je kennismaken met onze school?
Je bent van harte welkom!
Hier vind je verschillende momenten waarop je van harte welkom bent. Schrijf de data snel in je agenda en kom ook kennismaken met Pieter Groen.
7 oktober 2024 -
18 oktober 2024
21 november 2024 -
21 november 2024
29 januari 2025 -
29 januari 2025
Iedere klas heeft op Pieter Groen een eigen mentor, het eerste aanspreekpunt voor uw zoon of dochter en voor u. Deze driehoek van mentor, ouder(s) en leerling vormt een team waarbij de ontwikkeling van uw kind centraal staat. Uw kind ziet de mentor meerdere keren per week tijdens de mentorlessen, maar ook tijdens de lessen in het eigen vakgebied. Doordat de mentor uw kind bijna elke dag ziet, kent hij/zij uw kind en kan de mentor optimaal ondersteunen in het ontwikkelproces. Ieder kind is tenslotte uniek!
Op Pieter Groen bieden wij basisondersteuning aan iedere leerling. Daarnaast kan uw kind, indien nodig, ondersteuning krijgen bij de volgende zaken:
Het is vervelend als uw kind wordt ge(cyber)pest op school. Wij nemen dit zeer serieus. Uw kind of u kunt altijd contact opnemen met de mentor. Daarnaast beschikt de school over een sociaal veiligheidsbeleid en coördinatoren sociale veiligheid.
Wilt u hier meer over weten, dan kunt u terecht bij:
Een beetje spanning hebben is niet erg. Vaak word je er juist alert van en presteer je extra goed. Maar als uw kind door de spanning niet lekker in zijn vel zit, slecht slaapt of lagere cijfers haalt, dan is het tijd er iets aan te doen. We hebben daarvoor bij ons op een school een ZOP-training voor de onderbouwleerlingen en individuele begeleiding van leerlingen uit klas 3 en hoger.
ZOP staat voor zelfvertrouwen, ontspanning en positief denken. Bij de training doen we oefeningen om met spanning te leren omgaan, we werken aan het zelfvertrouwen en positief denken en we doen ontspanningsoefeningen. De ZOP-training is een groepstraining die wordt gegeven van oktober t/m januari (10 bijeenkomsten na schooltijd).
De ZOP training en de individuele gesprekken worden verzorgd door mevrouw Nutting en mevrouw Stokkermans. Opgeven voor de training of een persoonlijk gesprek kan het hele jaar door en moet door de leerlingen zelf gedaan worden door een berichtje te sturen naar mevrouw Nutting of mevrouw Stokkermans via Teams.
Wil jij of wilt u hier meer over weten, dan kun je terecht bij:
Onze school beschikt over twee gecertificeerde dyslexiecoaches die zorg dragen voor dyslexieonderzoek en begeleiding van dyslectische leerlingen. De dyslexiecoaches zorgen ervoor dat dyslectische leerlingen bekend zijn bij de mentor en vakdocenten, geven concrete informatie over de aanpak van de dyslectische leerling in de les, bespreken compensatiemaatregelen en mogelijkheden, voorzien leerlingen van een faciliteitenpas en coördineren het gebruik van Kurzweil.
Wil je hier meer over weten, dan kun je terecht bij:
Alle documenten over de onderwijsondersteuning, denk bijvoorbeeld aan ons anti-pestbeleid en het beleidsplan dyslexie, vind u op de pagina handige documenten.
Het kan zijn dat uw kind extra ondersteuning kan gebruiken. Voor deze leerlingen hebben wij een ondersteuningsteam. In overleg met u en uw kind kan door de mentor contact worden gezocht met het ondersteuningsteam. Het kan ook zijn dat uw kind meer specialistische ondersteuning nodig heeft dan ons ondersteuningsteam kan bieden. In dat geval hebben wij goede connecties met externe partijen.
Op onze school wordt gewerkt met een meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld. Dat is een wettelijke verplichting (Wet Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld). In de meldcode staan richtlijnen voor het handelen van personeelsleden wanneer zij tijdens hun werk geconfronteerd worden met situaties van (vermoedens van) kindermishandeling en/of huiselijk geweld. De meldcode is opgesteld in samenwerking met diverse instanties uit de regio Zuid-Holland Noord op basis van landelijke criteria.
Heeft u een vraag over het opvoeden en opgroeien van uw kind? Dan kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Hier werken verschillende professionals samen, zoals jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de jeugdgezondheidszorg en pedagogen. Iedere medewerker heeft een eigen specifieke deskundigheid om u en uw kind te ondersteunen. De medewerkers in het Centrum voor Jeugd en Gezin werken op verschillende manieren samen met school. Elke school heeft vaste contactpersonen. Als op school overleg is van een school-ondersteuningsteam kunnen medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin daaraan deelnemen.
In klas 1 of 2 en klas 3 of 4 krijgt uw kind een digitale gezondheidstest aangeboden. Deze heet ‘Gezond leven? Check het even!’. Hiermee krijgt uw kind inzicht in de eigen gezondheid. Na het invullen van deze vragenlijst nodigt de jeugdgezondheidszorg alle jongeren in de onderbouw uit voor een gesprek over hun gezondheid, ontwikkeling en leefstijl en hoe de jongere zich voelt. In de bovenbouw kunnen jongeren zelf aangeven of ze uitgenodigd willen worden voor een gesprek. We geven persoonlijk of klassikaal adviezen over een gezond leven, zoals omgaan met elkaar en voorkomen van pesten. Ook genotmiddelen en seksualiteit kunnen besproken worden. We bieden ook begeleiding bij ziekteverzuim.
De jeugdverpleegkundige of jeugdarts wordt door school gevraagd met u contact op te nemen wanneer er zorgen zijn over het ziekteverzuim. Dit kan zijn als uw kind langdurig of vaak ziek is. Samen met u en uw kind wordt besproken wat uw kind nodig heeft om weer (gedeeltelijk) naar school te gaan. Indien nodig wordt in overleg met u en uw kind een andere deskundige of leerplichtambtenaar betrokken voor verdere ondersteuning en advies.
Opvoeden is een ware kunst. In deze leeftijd krijg je te maken met pubergedrag. Soms is een jongere erg onzeker of juist boos en opstandig en voelt zich niet begrepen. Elke ouder kan weleens advies gebruiken. Voor u organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin een groot aanbod aan (online) opvoedcursussen, themabijeenkomsten en webinars over diverse onderwerpen om u te ondersteunen bij de opvoeding.
Ook de jongeren zelf kunnen cursussen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin volgen. Denk aan een weerbaarheidstraining of een oppascursus. Kijk voor het volledig cursusaanbod op www.cjgcursus.nl. Of volg CJGcursus op Facebook en Instagram.
Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert ook ouderavonden op scholen voor ouders over (gezondheids)thema’s. Bijvoorbeeld genotmiddelen, weerbaarheid of relaties en seksualiteit.
Zoekt u meer informatie over de ontwikkeling van uw kind? Kijk dan op www.jouwggd.nl
Op deze site vindt u betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Voor jongeren heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin een forumwebsite: www.hoezitdat.info. Hier kan uw kind in een veilige omgeving met andere jongeren in gesprek over dat wat hen bezighoudt.
Tussen de gesprekken door krijgen jongeren betrouwbare websites te zien waar ze meer informatie kunnen vinden. Ook vinden zij er hulp en cursussen in de buurt en kunnen zij hun vraag stellen aan een professional via de chat.
Het forum heeft duidelijke spelregels. Er is een check voordat een bericht online komt en uw kind kan geen persoonlijke gegevens delen. Jongeren kunnen het forum volgen via Instagram.com/hoezitdat.info.
Veel informatie, tips en adviezen over opvoeden en opgroeien kunt u online vinden op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Denk aan onderwerpen als gezondheid, voeding, internet, pesten, geld, alcohol, seks en meer. Meld u aan voor een cursus of bijeenkomst, lees blogs van andere ouders of praat mee op het forum. U kunt uw vraag stellen via de chat of het E-consult. Natuurlijk staan onze adressen en openingstijden ook op de website. Én u vindt er onze Facebookpagina.
Wilt u contact opnemen met de medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin op uw school, bel dan 088 – 254 23 84. U kunt ook mailen naar mailvragen@cjghm.nl (noem hierin de naam, geboortedatum en school van uw kind).
Meer informatie
www.jouwggd.nl – Jongereninformatie
www.cjghollandsmidden.nl – Online CJG / www.cjgcursus.nl – CJG cursussen
www.hoezitdat.info – Jongerenforum
www.groeigids.nl voor meer informatie over de ontwikkeling van uw kind
Ben jij ook
benieuwd naar
Pieter Groen?
Je bent van
harte welkom!
13 november 2024 -
14 november 2024
11 november 2024 -
19 november 2024
19 november 2024 -
19 november 2024
Ben jij ook
benieuwd naar TTO bij
Pieter Groen?
You’re invited!
3 februari 2025 -
7 februari 2025
12 februari 2025 -
12 februari 2025