Pieter Groen biedt uitstekend onderwijs aan mavo-, havo- en vwo-leerlingen. Wij doen dit op een mooie locatie in een mooi gebouw en met kleine klassen. Onze visie is dat wij er zijn voor onze leerlingen.

Voor brugklasleerlingen kan de overgang van de lagere school naar de middelbare school heel verschillend worden ervaren: soms als een grote stap, soms als een kleine. Maar wij vinden het altijd belangrijk dat uw kind zich meteen op zijn of haar gemak voelt. Daarom besteden we speciale aandacht aan diverse bouwstenen die hieraan bijdragen.

Goede persoonlijke begeleiding

Iedere leerling is anders en iedere leerling telt. Per klas is er een mentor die nauw contact houdt met ieder kind en zo een vinger aan de pols houdt. Hierdoor kennen we onze leerlingen
persoonlijk en kunnen wij uw kind uitstekend begeleiden. Natuurlijk doen we dit in goed overleg met u.

Samenwerken aan talent

Een goede samenwerking tussen school, ouders/verzorgers en leerlingen is onmisbaar. In die zin zijn we elkaars partners en moeten we altijd op elkaar kunnen rekenen. Alleen als we samenwerken kunnen we samen werken aan talent!

Kleinschalig en gezellig

Onze school wordt door onze leerlingen als een kleinschalige en gezellige school ervaren.
We hebben kleine klassen. De onderbouwleerlingen verblijven in een apart deel van de school. Zij hebben een eigen ingang, een eigen kantine en aparte pauzes.

Tweetalig onderwijs: de toekomst

Pieter Groen biedt tweetalig onderwijs (tto) voor mavo, havo en vwo. Leerlingen worden zo goed voorbereid op een internationale toekomst. Nederland is onderdeel van het internationale speelveld. Op vervolgstudies wordt steeds meer Engels gesproken en zijn (studie)materialen steeds vaker in het Engels. Pieter Groen wil deze mogelijkheid graag bieden aan haar leerlingen, ze een streepje voor geven op hun cv.

Talentontwikkeling

Leerlingen met bijzondere talenten krijgen bij Pieter Groen alle ruimte en faciliteiten. Of het nu gaat om een leerlingen in de Sportklas, Musicalklas, Techniekklas of via wetenschapsonderwijs op de Pieter Groen Academy – wij ondersteunen iedere leerling om het beste uit zichzelf te halen.

Respect voor elkaar

Onze leerlingen bieden we een kansrijke basis voor hun toekomstige professionele én persoonlijke loopbaan. Wij doen dit vanuit een christelijke identiteit. We vinden het belangrijk
om respectvol met elkaar, onze omgeving en onszelf om te gaan.

Leuke activiteiten

Naast de lessen is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning en cultuur. Zo bezoeken we toneelvoorstellingen en organiseren we thema schoolfeesten. Ook is er jaarlijks de fantastische
gala-avond, zijn er werkweken naar diverse buitenlandse bestemmingen en gaan we op ski-week naar Oostenrijk.

Vooruitstrevende positie in technologie en ICT

Wij zijn een leuke, gezellige school met modern ingerichte lokalen en aansprekende leermiddelen. Alle brugklassers gebruiken een iPad tijdens de lessen. Onze leerlingen kunnen gebruikmaken van een uitgebreide mediatheek. Ook op ICT-gebied is het aanbod up-to-date.
Er is bijvoorbeeld een elektronische leeromgeving en in bijna ieder lokaal hangt een smartboard of beamer. Ook u als ouder merkt dit door het ouderportaal, een digitale omgeving waar u cijfers kunt inzien wanneer u dit wilt vanaf uw eigen tablet of computer.

Projectmatig werken

Binnen Pieter Groen stimuleren we het werken in projecten. Zo krijgen leerlingen de skills mee
die zij nodig hebben voor een vervolgopleiding. In het eerste jaar starten we met het project
‘Jij de Baas’, waarbij voor diverse goede doelen geld wordt ingezameld middels eigen georganiseerde acties.

Hoog slagingspercentage

Wij zijn er bijzonder trots op dat wij vaak de hoogste slagingspercentages in de regio hebben. We bieden onze leerlingen niet alleen een leuke schooltijd, we leveren ook nog eens uitstekend opgeleide jongeren af.